Kur rodas milti un kā top maize un saldējums, un kā jaunākās tehnoloģijas palīdz nodrošināt, lai pārtika būtu ne tikai garda, bet arī veselīga? To Ādažu sākumskolas bērni noskaidroja, š.g. 11.oktobrī Ādažu bibliotēkā tiekoties ar grāmatu autori un inženierzinātņu doktori Kristīni Jacino.
Viņa radījusi zīmolu "Profesore Jacino" un izveidojusi uzņēmumu “SIA Engineering for children”, kura paspārnē izdotas izzinošas un aizraujošas grāmatas bērniem “Kur rodas milti?”, “Kur rodas maize?”, “Kur rodas piens?” u.c.
Ādažu sākumskolas 2.b un 2.l klases skolēni un klašu audzinātājas Lindu Dzenžu un Aigu Bēvaldi kopā ar Kristīni Jacino soli pa solim izsekoja ceļu, kā ar visjaunāko tehnoloģiju iesaisti līdz virtuvei nonāk piens un rudzu maize. Skolēni uzzināja, kā pārbauda piena, gaļas, miltu un citu izejvielu kvalitāti, kā darbojas dažādas iekārtas, kā tās "sajūt", kas jādara, un kā jaunākās tehnoloģijas nodrošina, lai pārtika būtu gan garšīga, gan veselīga un droši lietojama uzturā.
Nodarbības laikā bērniem bija iespēja praktiski iepazīties ar dažādiem graudaugiem, izejvielām, degustēt balto un rupjo maizi, kā arī noskatīties tematiskas filmiņas. K.Jacino grāmatas pieejamas Ādažu bibliotēkā.