AS “Latfood” – “Ādažu čipsi”
Pirmsākumi čipsu ražošanai Ādažos meklējami 1971.gadā, vēl Padomju Savienības laikā, kad uz Latviju tika atvestas pirmās ražošanas iekārtas, kas Krievijā tika norakstītas. Uz iekārtām 1971.gadā kolhozā „Ādaži” sāka ražot Ādažu čipsu „kartupeļu salmiņus”. 1972.gadā no Holandes firmas tika nopirktas jaunas iekārtas, ar kurām turpināja ražot „Maskavas kraukšķošos kartupeļu salmiņus”. Tos ražoja līdz pat 1985.gadam. 1988.gadā agrofirma „Ādaži” kopīgi ar somu kompāniju „RAISIO” uzsāka jaunas rūpnīcas projektēšanu, kas ekspluatācijā tika nodota 1992.gada pirmajā pusē. Jaunajā rūpnīcā ražoja saldētos kartupeļus frī (french fries), kas tolaik pasaulē bija kļuvis ļoti populārs produkts. Kopā ar frī kartupeļiem jaunajā rūpnīcā ražoja arī kartupeļu kroketes un plācenīšus. Ņemot vērā, ka saldētajiem frī kartupeļiem lielu konkurenci radīja imports no Polijas par krietni lētākām cenām, 1992.gadā tika pieņemts lēmums attīstīt kartupeļu čipsu ražošanu. Visupirms tos vienkārši pamēģināja uzcept uz esošajām ražošanas iekārtām, iecerētais izdevās un kartupeļu čipsu ražošana Latvijā bija atklāta.1993.gadā Ādažos tika nodibināts uzņēmums AS Latfood, kurā nepilnu gadu vēlāk uzstādīja čipsu ražošanas līniju. Īstie kartupeļu čipsi, kādus tos pazīstam arī šodien, patērētājiem pirmo reizi tika piedāvāti 1994.gadā. 2005.gada 1.martā uzņēmumu AS Latfood piemeklēja ugunsnelaime, kā rezultātā čipsu un sāļo uzkodu ražošana līdz 2006.gada rudenim tika pārcelta uz Skandināviju. Patlaban AS Latfood ir lielākā un modernākā kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotne Baltijā un kopumā piedāvā aptuveni 30 dažādus produktus.